Posredujte ideje za ureditev zelenih urbanih površin.

Vaše zamisli štejejo!

Prosimo posredujte nam odgovore na spodnja vprašanja in napišite svoje ideje za ureditev in oživitev prostora okoli nekdanje kaznilnice za Europarkom. Vaše zamisli in ideje bomo vključili v izhodišča, ki bodo podlaga za predvidene arhitekturne zasnove.

Napaka: Vsa polja so zahtevana.

Clika3.jpg

Zelena in urejena okolica nekdanje kaznilnice

Mariborska razvojna agencija je v okviru projekta Pametni integrirani modeli trajnostnega upravljanja urbanih zelenih površin za ustvarjanje bolj zdravega in bivanju prijaznega urbanega okolja (Urban Green Belts – UGB) 24. januarja 2018, v prostorih mestne četrti Magdalena v Mariboru, organizirala srečanje deležnikov pilotnega območja – zelenih prostorov okoli nekdanje kaznilnice KPD.

Želje in potrebe uporabnikov

V četrtek, 12. oktobra, 2017, je potekal sestanek na temo urejanja okolice poslovne stavbe MRA. V okviru sestanka je bila izvedena tudi delavnica, kjer so udeleženci identificirali potrebe in želje, hkrati pa zbirali predloge uporabe in vzdrževanja pilotnega območja.

1.jpg

Pregled območja v aprilu 2017

Posnetek stanja situacije na divjem parkirišču na južni strani kompleksa nekdanje kaznilnice za Europarkom. Pregledn na dan 25.4.2017 kaže nekaj zanimivih podatkov - ob 15. uri je bilo na tem prostoru parkiranih 96 vozil, prav tako pa so vprašani uporabniki podali nekaj zanimivih mnenj.

Delavnica na temo začasne ureditve okolice kompleksa nekdanje kaznilnice

Mariborska razvojna agencija je dne, 24. oktobra 2017, organizirala delavnico v okviru projekta Urbani zeleni pasovi (Urban Green Belts), kjer so bili prisotni predstavniki mestne četrti Magdalena, bližnjega Europarka, uporabniki Karantene, Mariborske razvojne agencije, predstavniki različnih služb Mestne občine Maribor in lastnikov nepremičnin na področju kompleksa »KPD«. Udeleženci so predstavili svoj vidik na ureditev področja, nakazali svoje potrebe in želje ter načine uporabe predvidenega novega stanja na področju nekdanje kaznilnice.

"Park&ride alternativa se mi zdi zelo primerna in dobrodošla."

Uporabnik parkirišča in prebivalec občine Hoče-Slivnica